måndag 17 augusti 2009

Nytt område på Tjörn


Detta område hittades för typ 11 år sedan när jag och Kim letade klippor...då endast för rep(?). Sedan dess har inte området fått något mer besök.....förrän NU!

Först drog jag förbi med Padde. Sedan Visade jag stället för Lill Lars, Walker och Borås Johan. Sedan i Söndags ville Padde upp. Med kom även Herr Spång, Linus och Joel.
Sektionen vi valde består av branta highballs och lite vertikala väggar. Alla problemen har många moves. " stycken sattes. En kortare på en mindre vägg till höger som kanske blev 5-, sedan en jättefin arete som väl ligger på 6a.
JAg hittade ett kul projekt som går under det stora taket sen ut till areten till vänster. Hårt som in i helvete...med äckliga onda crimpar. Problemet bir ca 15 moves långt! Även ett coolt problem som går under projektnamnet V for Victory. Brant, hårda moves, högt!
Här klättrar Herr Spång ett aretes projekt! Crimpigt, vasst och högt!Linus klättrar aretesprojektet. Här ser man hur högt det är. Till höger om detta projekt går ett hårt, högt crimpprojekt med vassa små crimpar!


Lägg till bild

Här klänger Padde på den andra areten (gjord). Grad ca 6a. Många moves till en "läpp" där man hoppar ner. Vill man toppa ur så är det väl 8 meter till med en scary slabb! Till höger om Padde ligger mitt Projekt + V for VictoryHär klänger jag på mitt projekt. Startar till höger sittandes. Sen barska moves till en vass 2 fingerscrimp (håller den med vänster) Sen kommer svåra moves upp till areten på ca 2 meters höjd. Mestadels 2-3 fingerscrimpar som är as vassa!!! Me like!


Padde på ett av cruxen på problemet V-For victory. Brant, crimpigt, fucked heelhook och sen är den hög. Ståstart ca 6c/6c+ sittstart ca 7a/7a+.


Padde högt på V for victory. Minst en meter till sen är den slut. Lutar mer än man ser på denna bilden. Så gillar man Spökklippan fast vill ha mer höjd kommer man älska detta område!

Sedan finns det massa mer klippa i området!! Block, småväggar etc. Mycket är högt. Men det finns låga saker med. Ungefär 50% av området är rekat....så mer kommer dyka upp! Kanske kan man göra ett 60 tal problem i området. Sektorn på bilderna är det öppnaste området. Inget att såga.
3 kommentarer:

 1. Så ....här e lite exempel på det nya området. Bara en av sektorerna.

  Av någon fucked anledning så kan man bara klicka på 2 bilder...fråga mig ej varför.

  SvaraRadera
 2. Varför går det bara o klicka på 2 bilder? ;) Haha... Humor klockan 7 på morgonen. Kommer upp i helgen om inget annat dyker upp.

  Jocke

  SvaraRadera
 3. Känner igen problemet =)
  Ser riktigt coolt ut. Ett nytt område med en del sandbags igen då nu när de starka snnubbarna varit ute haha!

  Johan

  SvaraRadera