tisdag 12 april 2011

Nytt i skogarna söder om Göteborg

Jocke och jag åkte ner till skogarna söder om Göteborg denna soliga dag. Området består av 4-5 sektorer. Denna sektor har bara haft ett problem innan. Jocke och jag hade med oss rep så att rensningen av topparna blev effektivare. Vi ränsade, sågade i ett par timmar. Sedan började vi jobba på projekten.
En spricka som är super fin. Det jobbiga med det problemet är att komma upp till sprickan och eteblera sig. Bajtig. Sedan klämmde vi lite på Stegladblocket...ett block som sticker ut en meter från väggen. Ett mycket roligt problem som Walker tickade förra året.
Vi körde även på ett par fina nypiga väggproblem.
Klippan här ligger i skugga efter 12. Kvalitén är vass...mycket vass ibland. Bra friktion. Crimpar, slopers, sprickor...Det mesta lutar över ett par grader. Allt är ganska högt så ett par paddor är ett måste.Jocke på sitt sprickproblem. Vassa crimpar och en bajtig, vass spricka med en slopig urtoppning.Jocke sträcker sig mot sprickan. I bakgrunden ser man några av de andra problemen.


Att etablera sig i sprickan i detta läget är svårt.SprickanHär klättrar jag ett fint väggproblem med vassa små crimpar! Mumma!En udda men kul dyno


Jocke etablerar sig på det utstickande blocket.Jocke på det utstickande blocket! Coolt problem!Jocke crimpar.Barsk sittstart

2 kommentarer:

 1. Fina klippor! Ser fram emot en topo. Fan vad ni hittar nytt. Hur bär ni er åt?

  Nicke

  SvaraRadera
 2. Trevligt att du gillar klipporna Nicke! Jadu...vi älskar bara att hitta ny sten och göra nya problem. Vi kilar in i skogen och en mystisk kraft guidar oss fram till klipporna.

  Problemet med det utskjutande blocket är gjort av Lars T och Omar runt 2004. Så FA`n tillfaller dom. Walker får nöja sig med att vara den första jänkaren som sätter problemet.

  /Pontus

  SvaraRadera