lördag 6 augusti 2011

Sol, vind och vatten - Solklinten

Tar mig upp via rampen. Fint problem att värma upp på! Hamnen i bakgrunden är Rörastrand.

En av de nypiga slabbarna.Jag åkte direkt upp till Tjörn efter jobbet på lördagen. Hittade en ny stig till "Puddles" sektorn. Uppe på 12 min. Perfekt.
Det blev det ett gäng problem i sektorn nordöst från Puddles. Sektorn har jättefin utsikt över Tjörn och Orust....och såklart Stigfjorden.
Gjorde ett par stycken lätta problem. Dessa kommer passa dom som är nybörjare eller om man vill värms upp på något lätt. Sedan klängde jag upp för en kul spricka och en vacker arete (ståstart och en sittstart). Sittstarten var barsk. Även ett problem via en ramp som är ett lätt men fint problem. Gjorde även två problem på den grepplösa väggen. Jobbiga som attan och där starterna passar dom som är över 186cm.


Areten. Kul med denna bilden är att under högerfoten lossnar en stor bit av fotsteget vilket resulterade i en flygtur....neråt.


Tog ett gäng bilder både med iPhonen och kameran. Använbart med selftimer! En jäkligt go session i perfekt väder. Saknade dock de andra i Happygänget och Walker & Co. Avslutade med en fika och fästingsräkning. Blev 14 poäng idag (1p för de som kryper och 2p för de som sitter). Här sitter man mitt uppe bland bergen, vacker utsikt, perfekt stick, borstat och tickat nya problem....och så vet man att det finns folk som helst klänger inne en sådan här kväll!!! Suck!

Det var scary att gå genom skogen själv. Mörkt och såg inte ett skit. Förlitade mig på mitt mörkerseende och mitt lokalsinne. (Pannlamporna var hemma). Jag bara väntade på att den vita kvinnan på den vita hästen (berättelserna om detta spöke skrämmde skiten ur en när man var 10 bast) skulle dyka upp. Men hon uteblev.
En god natts sömn i huset och sedan en söndagssession på samma ställe som igår. Trots det tropiska morgonregnet var klipporna snustorra. Det blåste rejält vilket torkade klipporna snabbt.
Satsade på slabbarna idag. Gjorde ett par stycken "lätta" för att sedan slita en hel del på tre högre och nypigare problem.
Ännu en kul dag uppe på Solklinten.
Innan jag drog till GBG plockade jag ett par liter röda vinbär.

Trevlig, nypig slabb. Man får akta sig för att trilla för mycket till vänster. Där är en kant och sen ett litet 3 meters stup. Så areten till vänster är luftig om man börjar från botten!


Sätter areten.


Slabbväggen.

Solnedgång över Stigfjorden.

2 kommentarer:

  1. Trärummet var the place to be i söndags
    /Gustaf

    SvaraRadera
  2. Hardcore att ta såna bra bilder med självutlösare. Vi besökte Solklinten i söndags. Rockar fett! Helvete vad mycket fina problem och projekt. Tack för alla tips vi fick. Hade vi inte fått skissen hade vi gått vilse.

    Det kommer bli många besök där.- Johan & Co

    SvaraRadera