söndag 24 maj 2009

Bouldering från förr


Hittat lite bilder från 80 och 90 tal. "The Old times" när man bouldrade på den fina Majvallenväggen, då en gammel plastmatta fick duga som crashpad. Man trodde Magnus Lindstedt var övermänsklig. Då tights var ett måste, då man sket i graderingar och bara brydde sig om att ha kul ute på klippan. Man kunde se klättrare som traverserade massa på murarna i Linné och vid Slottskogsvallen...Berlinmuren fanns kvar vilket gjorde att Sverige hade chans att vinna Melodifestivalen.

Dessa åren är ett minne blott. Nu är de flesta som bouldrar halta och lytta på grund av alla sjuka gaston grepp och branta crimpar. Nu är det baggy ekobomulls brallor och banandojor som gäller. De flesta är övermänskliga nu, crashpads behöver snart byggnadstillstånd, 7c+ är det ända som gäller allt under det är meningslöst och Sverige vinner ingen Melodifestival längre... 



Kim, 17 bast bouldrar vid Majvallen på den tiden skogen inte var bortsprängd. Crashpaden var hela 5mm tjock. Ninjas på fötterna.



Även Ninja Fettot var en tunnis engång. Då tights var ett måste....och Dolomite Patrice Edlinger dojor var häftiga...ca 1985. 




Dessa lila tights med akvariefiskar på var coola på 80 talet. Nu hade man blivit Halalslaktad om man hade sånt på sig.



Jag på en av murarna i Linné. Här såg man alltid krita förr. Folk stannade och tog kort på en för de visste inte vad bouldering/bouldrare var...ungefär som nu 20 år senare. Evolution. Darwin hade varit stolt.

3 kommentarer:

  1. My God.... Tack Pontus för att du delar med dig av så fina bilder!!
    Jocke.. kolla in mina dojjor!! Da shit!
    Synd att dina akvarie brallor inte finns med längre... en riktig färg klick på bilderna!! =)

    SvaraRadera
  2. Ja, vad skall man säga... Va det verkligen bättre förr? ;)

    Jocke

    SvaraRadera