lördag 24 oktober 2009

Seglora boulders

Igår tog Pär och jag våra stålborstar och pick oc pack för att scouta runt och börja borsta blocken runt omkring Seglora. Pär har innan turen börjat checka området lite och sagt att blocken bjuder på skaplig höjd. Han ljög inte. Du hittar allt från "skogens minsta sten" till saftiga högbollar. Kvalitén på stenen då? Jo, den som varit i Almenäs vet! Vid området vi var nu krävs en del borstningsarbete, men det går rätt fort då mossan lossnar i stora flak. Inget stora bitar som lossnar så långt vi kunde hitta. Vi hittade även en del höga slabbar men dock inte block som man kan slänga iväg en blick på. Mycket rengöring på toppen krävs.

Den stora tabben kom nog när vi åkte hem. Vi tog en sväng förbi blocken jag såg vid vägen när jag åkte ut. Lite störra, lite häftigare struktur, mycket mindre borstningsarbete. Här ska jag lägga nästa utomhus-session!

En bra dag men med lite sänds!
Projekt

Pär på gång att sända

Ett tak  någon skickat innan. Ser bänghårt ut

En arete någon gjort innan. Ser även denna bänghård ut. Högre än vad den ser ut på bilden


Högt och snyggt!

4 kommentarer:

  1. ser sjysst ut. Men det torkar långsamt va? Vi får la åka dit i vinter omdet blir väder.

    Jocke

    SvaraRadera
  2. Ja, det är inte jättesnabb-torkat. Men de block som ligger lite mer öppet torkar nog snabbare.

    SvaraRadera
  3. Ser najs ut Johan!! Åker gärna dit:)

    SvaraRadera
  4. Ser spännande ut Johan! Bra jobbat!!!!
    Vi får åka ut dit och reka efter massa block! Vi får ta med stålborstar och piasavaborstar. Man ser att det ligger i ett område med mycket nederbörd med tanke på alla lavar och mossan. Som en tropisk molnskog :) Fast här växer nog inga Masdevallior!;(

    SvaraRadera